Gi slipp på KONTROLLEN!

Skrevet d. 17-3-2019 21:22:51 af Tor Strømsnes - Coach, Terapeut, Veileder, Kostholdsveileder

Jeg opplever klienter som sier at «ingenting fungerer på denne kroppen her».
En interessant påstand med tanke på at vi hele tiden tilpasser oss miljø og livsstil. Inkludert søvn, kosthold, aktivitet, stress, utvendig miljø og belastning.

Det er ganske enkelt uunngåelig at vi blir påvirket av det vi gjør. For det er slik vi er genetisk designet. Tilpasse oss miljø og livsstil på best mulig måte.

Samtidig prøver vi etter beste evne å mestre eller kontrollere ting som vi mener er viktige for oss. Det kan også bety å overstyre kroppens egne funksjoner og prosesser. Eller beskyttelsesmekanismer om du vil. Vi kan bli mindre følsom for vårt innebygde intelligent justeringssystem.

Det som automatisk justerer energibruk, søvn, sult og hvile etter behov.

Et eksempel.

Alt kosthold (uansett hva du spiser) vil påvirke helsen din. Det vil påvirke genuttrykk, bakterieflora, inflammasjon, blodsukker, næringsopptak, energinivå, sykdomsrisiko, hormonrespons, vekt og søvn.

Dette gjelder uansett hva du spiser. Det gir en eller annen effekt på kroppen enten du oppdager det nå eller om 20 år. Ingenting går upåaktet hen med fysiologien vår.

Det som forhindrer at du opplever noen endring kan være at du er for opptatt av å ha kontroll på kroppen din. Tanken om at du kan bestemme hva den skal gjøre og ikke gjøre. Når den skal være sliten og når den skal hvile. Når den skal fungere og når den skal krype under dyna.


For mye kontroll gjør at vi går glipp av de små nyansene. Intuisjonen vår om egne behov, som etter en stund blir til en kronisk stresstilstand, usynlig for oss. Den blir normalen.


Oppgaven med å skulle opprettholde kontroll er energikrevende. I perioder kan den ta all energien vår. Det blir lite med overskudd igjen etter alt vi mener at vi bør gjøre. Samtidig som det kan forhindre oss i å ta en power nap på sofaen som vi sårt trenger. Av frykt for å bli liggende der.


Da har vi mistet tilliten til vårt innebygde intelligente system som skal guide oss gjennom livet. Tilpasse oss, gi oss fleksibilitet, restitusjon, energi og overskudd.


Et system som fungerer perfekt når vi gir fra oss kontrollen og lar innebygd intelligens styre oss. Der vi kan fokusere på en ting. Det vi er ment å gjøre fra starten av – å trives med livet. Ha det bra og ikke prøve på det umulige, som å være universets hersker.


Dramatisk sagt og noe overdrevet. Samtidig med et snev av sannhet for noen. Prøv å slipp tøylene, lytt til kroppen. Glem fasiten du har lagd på hvordan livet og kroppen din skal fungerer.


Da dukker kanskje også de små nyansene opp. De små nyansene som blir viktige i lengden, eller kanskje helt avgjørende. Alt du gjør fanges opp av kroppen og hjernen din. Du vil også få en respons tilbake, om du tillater den å komme og lytte til den.


Gevinsten din kan bli mye mer energi. En energi du ønsker deg til nødvendige og hyggelige gjøremål. En energi som du i dag bruker på å ha kontroll.


Prøv å gi slipp den neste måneden. Vær snill med deg selv. Ha tillit til systemet som kontrollerer seg selv. Kanskje vil du få noen magisk energirike øyeblikk.


Med energirik hilsen TOR


 


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.