Hva skjer med deg når du tilpasser deg andre mennesker?

Skrevet d. 11-6-2017 18:28:53 af Marit Stormark

For noen dager siden leste jeg et sitat som rørte meg. Det vil jeg gjerne dele med deg.

"The more you try to please people, the more they get control over you and you'll end up hurting yourself."(Chanda Kaushik).

Hvorfor rørte disse ordene meg? Jo, fordi jeg i så mange år gjorde akkurat det, tilpasset meg andre mennesker. 

Det var et mønster i livet litt som langsomt var blitt til fra jeg var liten. Jeg var overbevist om at hvis jeg tilpasset meg, gjorde det som andre forventet jeg skulle gjøre ville jeg bli godtatt. Det er ikke så farlig med meg tenkte jeg, bare jeg ikke sårer noen, Jeg aksepterte min skjebne. Jeg lærte meg til å gjemme meg bort, bli den usynlige. Jeg ville ikke bli sett. Til slutt ble dette min sannhet om meg selv. 

I voksen alder ble denne oppførselen et problem for meg. Jeg hadde skrekk for å gå inn i forsamlinger alene, tenk om noen synes jeg oppfører meg dumt eller kritiserer meg.
Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.